Skip Navigation Links

Міжнародна олімпіада з програмування Proggy-Buggy Towel Contest 2024

Компанія DataArt запрошує взяти участь у весняному турнірі щорічної міжнародної олімпіади зі спортивного програмування Proggy-Buggy — Towel Contest 2024, що відбудеться 25 травня 2024 року о 13:00 (за київським часом). 

 

1 травня 2024 р.

Олімпіада Proggy-Buggy Contest проходить щоосені з 2014 року та вже об'єднала понад 10 000 учасників з 60 країн. На весняному турнірі Towel Contest, що проводиться з 2021 року з метою залучення нових учасників, можна попрактикуватись у розв'язанні задач перед офіційним змаганням восени.

Весняні змагання передбачають тільки індивідуальну участь (в осінньому турнірі участь можна брати як індивідуально, так і в команді). 

Мета змагань — розв'язати 13 алгоритмічних задач за 42 хвилини.

До чого тут рушник?

Організатори змагань є палкими шанувальниками роману Дугласа Адамса "Путівник по Галактиці для космотуристів" (звідси й концепція 42 хвилин, подорожі та використання рушника). Адамс наполягав: "Ніколи не йдіть нікуди без свого рушника". Рушник — найкорисніша річ для космотуристів, що допомагає у будь-якій проблемній ситуації. Тому ми проводимо Towel Contest щорічно 25 травня — у день, коли усі фани Дугласа Адамса відзначають День рушника. Для учасників Towel Contest вже стало доброю традицією приходити на травневі змагання з рушниками на плечах.

Умови змагань:

  • Для участі у змаганнях необхідна реєстрація за посиланням. Якщо ви брали участь у Proggy-Buggy Contest раніше, ви можете використовувати логін і пароль з попередніх змагань.
  • Участь можна брати у категоріях Amateurs, Professionals і Superheroes (залежно від досвіду участі в олімпіадах).
  • Усі учасники матимуть доступ до 13 задач та 42 хвилин на розв'язання. 

Розв’язок будь-якої задачі — консольна програма, вихідний текст якої потрібно надіслати на сервер перевірки, обравши зі списку мову програмування (доступні мови: C, C++, Free Pascal, Java, Mono C#, Python, Ruby, PHP, JavaScript). 

  • деякі задачі не мають розв’язку — їх треба розпізнати й вивести у стандартний вихідний потік рядок тексту «UNDECIDABLE».
  • мова змагань і комунікацій: англійська.

Змагання проходять онлайн, але ви також можете завітати до Культурно-мистецького Hub Херсонського державного університету у місті Івано-Франківськ (вулиця Шевченко 14)або одного з офісів DataArt по всьому світу та взяти участь разом з іншими учасниками.

Список локацій буде опубліковано на сторінці реєстрації. 

Ми чекаємо на учнів, студентів, розробників, тестувальників і азартних людей, що мають уявлення, як пишуться програми,знають, що таке «консольний додаток», «стандартні потоки введення/виводу» та полюбляють задачі, що не мають розв’язку.

Учасники, що проживають на території Російської Федерації, не допускаються до участі в Олімпіаді.

Участь в олімпіаді безкоштовна.

Старт: 25 травня 2024 (субота) о 13:00.

Реєстрація — за посиланням.

Телеграм-канал

Facebook event

Опублікувати на Twitter Опублікувати на  Facebook Опублікувати на LinkedIn telegram viber

Можливості: Версія для друкуВерсія для друку Відправити другуВідправити другу